Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Bij Waysis staan veiligheid en het welzijn van onze medewerkers en de maatschappij centraal. Wij zijn ons bewust van de impact van vervuiling en schaarse ruimte en dragen bij aan oplossingen die de leefbaarheid en veiligheid van mobiliteit verbeteren. Onze systemen helpen steden en gemeenten in Nederland en België bij het optimaliseren en handhaven van verkeer, parkeren en het efficiënt benutten van openbare ruimte.

Onze technologie ondersteunt beleidsmakers ook bij het ontwikkelen van verkeers- en parkeerbeleid, waarbij wij niet alleen zorgen voor een betere doorstroming en het terugbrengen van overlast, maar ook voor het handhaven van de openbare orde en veiligheid. Het betalen van parkeergelden speelt hierbij een belangrijke rol, door ruimtegebruik te optimaliseren en schaarsheid te reduceren.

Waysis richt zich altijd op de specifieke behoeften van onze klanten en helpt hen op innovatieve wijze processen te verbeteren en verspilling te voorkomen.

Onze ondernemingen voldoen aan strenge certificeringen, waaronder VCA** 2008, ISO 14001, ISO 9001, ISO 27001 en ISAE 3402 Type II. Meer over onze certificeringen vindt u hier.

TMC is bovendien onder toezicht van de Nederlandse Bank als betaalinstelling, waardoor ook correct bestuur binnen onze groep versterkt wordt.

Erkend Leerbedrijf

Waysis bestaat uit een aantal werkmaatschappijen die allen in meer of mindere mate actief beleid uitvoeren op het gebied van stageplaatsen en/of erkend leerbedrijf zijn. Door jongeren (daar waar mogelijk afkomstig uit een kansarme maatschappelijke positie) een mogelijkheid te bieden om praktijkervaring op te doen, worden de collega’s voor de toekomst klaargestoomd. Met de verwachte uitbreiding de komende jaren van met name de dienstenpakketten, zal ook de ruimte voor stageplekken zeker gaan toenemen en zal onze organisatie een steentje bij blijven dragen aan een maatschappij waar iedereen een kans verdient.

Erkend Leerbedrijf

Milieu

Naast het feit dat onze systemen en diensten een bijdrage leveren aan duurzaamheid, doen wij ook zelf veel om onze voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Wij werken vanaf één locatie in A Label energieklasse gebouwen. Wij voeren al tientallen jaren een actief afvalscheidingsbeleid. De transitie van het eigen wagenpark is sinds enkele jaren in gang en werd vanaf 2023 verder doorgezet naar hybride/benzine en elektrische voertuigen. Uiteraard stimuleren wij de collega’s gebruik te maken van het openbaar vervoer en waar mogelijk het fietsen naar het werk. Onze processen zorgen voor een optimale inzet van mensen en middelen.

Ook in de productkeuze (mede d.m.v. duurzaam inkopen) en materiaalverbruik wordt er intensief gekeken naar het reduceren van verbruik van grondstoffen en stimuleren van hergebruik. Voorbeelden zijn onder meer de mogelijkheid om ruilartikelen te gebruiken, bestaande systemen zonder vervanging naar hogere versies om te zetten en de levensduur van bestaande systemen te verlengen. Al onze ondernemingen zijn ISO 14001:2015 gecertificeerd.

Duurzaam Inkopen

Naar aanleiding van de beleidsvoornemen van het Rijk, provincies, gemeenten en waterschappen heeft ook Waysis haar beleid met betrekking tot het duurzaam inkopen verscherpt. Hiermee probeert Waysis niet alleen logisch gevolg te geven aan haar reeds bestaande beleid op dit gebied maar trachten wij vraag en aanbod naadloos op elkaar aan te laten sluiten. De publicatie van de "Handleiding Duurzaam Inkopen" en de "Handleiding Social return bij inkoop door gemeenten", hebben gediend als onderlegger voor ons inkoop- en MVO beleid.

Social Return

De bedrijven binnen de Waysis-groep werken al jaren samen met organisaties die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ondersteunen. Deze samenwerking heeft als doel hen een waardevolle bijdrage te laten leveren aan de maatschappij en hen de voordelen van het arbeidsproces te laten ervaren, zoals persoonlijke groei, sociale betrokkenheid en financiële onafhankelijkheid.

Een voorbeeld van zo’n organisatie is Werkom, een arbeidsontwikkelings- en re-integratiebedrijf in de Zaanstreek. Werkom brengt mensen en organisaties samen en helpt gemotiveerde personen met een overbrugbare afstand tot de arbeidsmarkt om weer aan de slag te gaan en duurzaam aan het werk te blijven.

Een ander voorbeeld is Ergon, actief in de regio Eindhoven. Ergon is de uitvoeringsorganisatie van de Gemeenschappelijke Regeling Werkvoorzieningschap Regio Eindhoven (GRWRE), een samenwerkingsverband van de gemeenten Eindhoven, Heeze-Leende, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre. Ergon richt zich op het bieden van werkgelegenheid en ondersteuning aan mensen die extra hulp nodig hebben bij het vinden en behouden van werk.

logowerkom
werkommontage

Contact

Waysis B.V.
H.J.E. Wenckebachweg 80
1114 AD Amsterdam-Duivendrecht

Tel. 020 - 462 0 462
E-mail: contact@waysis.com

Totaal

Nieuwsoverzicht

Officiële samenwerking tussen XPark en EasyPark

XPark is trots om de nieuwe samenwerking met EasyPark aan te kondigen. Enkele weken geleden ...
Lees meer...