Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Waysis vindt dat de mooie dingen op aarde behouden moeten blijven. Wij zijn bezorgd over onze maatschappij en zien hoe kwetsbare plekken aangetast worden door vervuiling en overbevolking. Daarnaast heeft het welzijn van de mens, zowel binnen als buiten onze organisatie, onze aandacht. Waysis grijpt dan ook alle middelen aan om haar maatschappelijke betrokkenheid bij deze problematiek te tonen en uit te dragen. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is steeds verder verweven in onze bedrijfsprocessen, maar het bewustzijn is er al veel langer.

Erkend Leerbedrijf

Waysis bestaat uit een aantal werkmaatschappijen die allen in meer of mindere mate actief beleid uitvoeren op het gebied van stageplaatsen en/of erkend leerbedrijf zijn. Door jongeren (daar waar mogelijk afkomstig uit een kansarme maatschappelijke positie) een mogelijkheid te bieden om praktijkervaring op te doen, worden de collega’s voor de toekomst klaargestoomd. Met de verwachte uitbreiding de komende jaren van met name de dienstenpakketten, zal ook de ruimte voor stageplekken zeker gaan toenemen en zal onze organisatie een steentje bij blijven dragen aan een maatschappij waar iedereen een kans verdient.

Milieu

Binnen de Waysis-bedrijven zijn wij eveneens begonnen aan de transitie van het eigen wagenpark. Stap 1 is bijna een feit, van diesel naar benzine en in stap 2 (vanaf circa 2023) zal dat verder worden doorgezet naar hybride/benzine en elektrische voertuigen. Uiteraard stimuleren wij de collega’s gebruik te maken van het openbaar vervoer en waar mogelijk het fietsen naar het werk.

Het milieu was ook in de vorige eeuw een belangrijk onderwerp. Al vanaf begin jaren ’90 geldt er hierom bij Waysis een actief afvalscheidingbeleid. Ook in de productkeuze wordt er intensief gekeken naar het voldoen aan het "cradle to cradle" principe en de maatregelen die getroffen worden om het energieverbruik zoveel als mogelijk te reduceren. Dit beleid heeft zich in de loop der jaren geëvolueerd en dit proces zal altijd onder kritisch toezicht blijven, daar waar nodig aangepast en heeft ondertussen geleid tot de milieucertificering conform ISO 14001:2015.

Duurzaam Inkopen

Naar aanleiding van de beleidsvoornemen van het Rijk, provincies, gemeenten en waterschappen heeft ook Waysis haar beleid met betrekking tot het duurzaam inkopen verscherpt. Hiermee probeert Waysis niet alleen logisch gevolg te geven aan haar reeds bestaande beleid op dit gebied maar trachten wij vraag en aanbod naadloos op elkaar aan te laten sluiten. De publicatie van de "Handleiding Duurzaam Inkopen" en de "Handleiding Social return bij inkoop door gemeenten", hebben gediend als onderlegger voor ons inkoop- en MVO beleid.

Social Return

Waysis besteedt al enige jaren werkzaamheden uit aan het arbeidsontwikkeling- en reïntegratiebedrijf Werkom. Werkom brengt mensen en organisaties bij elkaar om mensen met een overbrugbare afstand tot de arbeidsmarkt die graag willen werken, weer aan het werk te krijgen en duurzaam aan het werk te houden. Voor Waysis gaat het specifiek om productiewerkzaamheden van (eenvoudige) elektrotechnische aard welke direct betrekking hebben op de levering van producten en diensten van Waysis.

logowerkom
werkommontage

Contact

Waysis B.V.
H.J.E. Wenckebachweg 80
1114 AD Amsterdam-Duivendrecht

Tel. 020 - 462 0 462
E-mail: info@waysis.com

certificeringlogostransparant

Nieuwsoverzicht

Yellowbrick International voltooit overname van Brick Parking

Yellowbrick International (70% eigendom van Parkeon en 30% van Waysis) voltooit de overname van Brick ...
Lees meer...