Flowbrid-Waysis-Yellowbrick

Flowbird koopt resterend belang van Waysis in Yellowbrick International

07 jun 2019

Flowbird, internationaal marktleider op het gebied van stedelijke mobiliteit, heeft bekend gemaakt dat het voor 100% eigenaar is van Yellowbrick International na overname van het resterende belang van 30% van Waysis, marktleider in Nederland op het gebied van parkeeroplossingen en handhavingssystemen.

Flowbird Urban Intelligence zal de activiteiten van Yellowbrick International onder één paraplu integreren om zijn positie in de digitale parkeermarkt te versterken.

De invloed van digitale technologie op parkeeroplossingen groeit waardoor het gebruikersgemak toeneemt en transacties steeds efficiënter worden afgehandeld. Digital Parking laat een sterke internationale groei zien, waarbij steeds meer landen het gebruik van mobiele oplossingen omarmen. Slimme stadsoplossingen vragen steeds vaker om geïntegreerde platforms en internationale toepassingen.

In 2014 bundelden Flowbird en Waysis hun krachten met de oprichting van Yellowbrick International, een joint venture gericht op het wereldwijd aanbieden van oplossingen voor mobiel parkeren. Yellowbrick International, met hoofdkantoor in Amsterdam, heeft sinds zijn oprichting vestigingen in België, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Zweden, Noorwegen, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Canada en de VS.

In een reactie op de overname zegt Bertrand Barthélemy, CEO van Flowbird: “Deze transactie past perfect in de langetermijnstrategie van Flowbird om zijn leidende positie in digitale diensten op het gebied van mobiliteit, parkeer- en transporttoepassingen uit te breiden en een eersteklas dienstverlening aan eindgebruikers te faciliteren”.

Peter Peddemors, CEO van Waysis, verklaart: “Met deze transactie ondersteunen we de toekomstige internationale groei en continuïteit van Yellowbrick International. Flowbird beschikt over de noodzakelijke financiële en internationale middelen om een internationaal marktleider in de MPP-business te worden”.

Volgens Marius Koerselman, CEO van Yellowbrick International, maakt de verdere integratie van de mobiele diensten van Yellowbrick International en het stedelijk mobiliteitsplatform van Flowbird het mogelijk om “innovatieve one-stop-shop oplossingen te bieden aan onze klanten; gemeenten en exploitanten van parkeergelegenheden. Deze oplossingen bundelen de diverse transportkanalen en bieden miljoenen automobilisten wereldwijd steeds gebruikersvriendelijkere parkeer- en mobiliteitsdiensten”.

Over Yellowbrick International:
Yellowbrick International, gevestigd in Amsterdam, is internationaal marktleider van Mobile Parking-oplossingen. Miljoenen automobilisten in meer dan 500 steden in 12 landen gebruiken de iOS- en Android-apps Yellowbrick, Whoosh, WaytoPark en Flowbird om te betalen voor het parkeren.

Over Flowbird:
Flowbird is internationaal marktleider op het gebied van stedelijke mobiliteit en smart city-oplossingen. Flowbird is met een totaalpakket aan parkeerbeheeroplossingen en oplossingen voor de ticketverkoop in het openbaar vervoer actief in circa 80 landen. Ook in opkomende markten zoals Oost-Europa, Rusland, Azië, Latijns-Amerika en Afrika is Flowbird succesvol en stijgt het marktaandeel snel. In meer dan 5.000 steden maken de apparatuur en diensten van Flowbird stedelijke mobiliteit mogelijk. Flowbird heeft wereldwijd ruim 1.300 werknemers in dienst en realiseerde in 2018 een omzet van 340 miljoen euro.

Ga voor meer informatie naar www.flowbird.group

Over Waysis:
Waysis is een in 1927 opgericht Nederlands familiebedrijf en de moedermaatschappij van Taxameter Centrale B.V. en Brickyard B.V. Waysis levert technische innovaties op het gebied van parkeren (zowel on-street als off-street) en handhaving. De Waysis-groep bestaat uit ruim 90 medewerkers. Waysis is marktleider in Nederland, België en Scandinavië op het gebied van mobiliteit en parkeerinfrastructuur.

Over Waysis

Waysis zorgt voor technische innovaties op het gebied van parkeren, handhaving en verkeerstechniek, systemen die u terugvindt op de weg. Waysis heeft een leidende rol op de markt van infrastructuur en mobiliteit en is uw partner in business. Betrouwbaar, professioneel en innovatief zijn onze sleutelwoorden.

Contact

Waysis B.V.
H.J.E. Wenckebachweg 80
1114 AD Amsterdam-Duivendrecht

Tel. 020 - 462 0 462
E-mail: info@waysis.com

certificeringlogostransparant

Nieuwsoverzicht

Yellowbrick International voltooit overname van Brick Parking

Yellowbrick International (70% eigendom van Parkeon en 30% van Waysis) voltooit de overname van Brick ...
Lees meer...