parkeonwaysis

Yellowbrick International voltooit overname van Brick Parking

30 mei 2017

Yellowbrick International (70% eigendom van Parkeon en 30% van Waysis) voltooit de overname van Brick Parking, de tweede speler op het gebied van mobiel parkeren in Nederland

Parkeon, wereldleider in slimme mobiliteitsoplossingen voor stedelijke omgevingen en Waysis, marktleider in Nederlandse op het gebied van straatparkeren, hebben aangekondigd dat Yellowbrick International 100% eigenaar wordt van Brick Parking. Brick Parking exploiteert Yellowbrick© in Nederland en België. Door alle activiteiten op het gebied van mobielparkeren (MPP) verder te integreren, versterken beide bedrijven hun positie op de MPP-markt.

Digitale technologie speelt een steeds grotere rol bij mobiliteits- en parkeeroplossingen, waarmee het comfort voor de bestuurder toeneemt en de transactieafhandeling steeds efficiënter wordt. MPP staat dan ook op het punt internationaal door te breken; steeds meer landen omarmen het concept en wereldwijde platforms met multinationale aanbiedingen winnen aan belang.

Leidend op het gebied van MPP

Parkeon is wereldleider op het gebied van stedelijke mobiliteit en slimme stadsoplossingen en heeft wereldwijd meer dan 200.000 multi-space parkeerautomaten op straat staat. Parkeon is de voorkeurspartner voor het leveren van parkeeroplossingen aan ruim 4.000 steden in meer dan 60 landen over de hele wereld. Waysis is marktleider in Nederlandse voor straatparkeren en is al vele decennia distributiepartner van de systemen van Parkeon in Nederland.

In oktober 2014 bundelden Parkeon en Waysis hun krachten met de oprichting van Yellowbrick International; een joint venture met het hoofdkantoor in Amsterdam, gericht op de implementatie van de Yellowbrick© en Whoosh! MPP-oplossingen op internationaal niveau. Yellowbrick International heeft de Yellowbrick©- en Whoosh-platforms en -merken verder ontwikkeld en uitgerold in België, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Zweden, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

De volgende stap in de ontwikkeling is de overname van Brick Parking in mei 2017, de tweede MPP-speler in Nederland, die door Waysis in 2006 is opgericht en die ook in België sinds 2014 actief is. Brick Parking profiteert van een sterke reputatie in Nederland, een van de meest innovatieve mobiliteitsmarkten waar de dichtheid van mobiele telefonie opvallend hoog en sterk groeiend is.

Yellowbrick International verwerkt nu jaarlijks tientallen miljoenen MPP-transacties en zal dankzij het grote internationale netwerk van Parkeon de MPP-oplossingen in de komende jaren nog verder kunnen ontwikkelen.

In zijn commentaar verklaart Bertrand Barthélemy, CEO van Parkeon, dat deze transactie een nieuwe mijlpaal is in Parkeon’s ontwikkeling op het gebied van MPP. “Het bewijst onze stevige relatie en de betrouwbare samenwerking met Waysis”. Paul Staartjes, CEO van Yellowbrick International zegt: “Met deze transactie borgen we de unieke kennis en ervaring van de Nederlandse organisaties Yellowbrick © en Brick Parking en kunnen we onze markten beter ondersteunen”. Jeffrey Wolvekamp, CEO van Yellowbrick© voegt toe: “Verdere integratie van alle MPP-activiteiten brengt meer focus en stelt ons in staat kennis in de groep te gebruiken om innovatieve producten en diensten te ontwikkelen die waarde creëren en leiden tot een grotere klantenbinding”.

Over Parkeon:

Parkeon is wereldleider in stedelijke mobiliteit en slimme stadsoplossingen. Met een uniek, allesomvattend aanbod van parkeermanagement en ticketingoplossingen voor openbaar vervoer, is Parkeon nu aanwezig in meer dan 60 landen. Het bedrijf is bovendien meer en meer succesvol in opkomende markten zoals Oost-Europa, Rusland, Azië, Latijns-Amerika en Afrika en bewijst dagelijks het innovatie vermogen. De systemen van Parkeon ondersteunen de mobiliteit in al meer dan 4.000 steden, met meer dan 200.000 parkeerautomaten en de verwerking van 230 miljoen banktransacties per jaar. Het personeelsbestand telt meer dan 1.000 mensen wereldwijd en de omzet bedroeg in 2016 215 miljoen euro.
Kijk voor meer informatie op www.parkeon.com

Over Waysis:

Waysis, een Nederlands familiebedrijf dat bestaat sinds 1927, is de holding waaronder Taxameter Centrale en Brickyard vallen. Het bezit 30% van Yellowbrick International en biedt technische innovatie op het gebied van parkeersystemen, handhaving en verkeerstechniek. De totale Waysisgroep heeft ongeveer 130 medewerkers, waaronder vele technische experts en speelt een hoofdrol op Nederlandse, Belgische en Scandinavische markten voor mobiliteit en parkeerinfrastructuur.
Kijk voor meer informatie op www.waysis.com/en

Over Yellowbrick© en Yellowbrick International:

Yellowbrick© is opgericht door Waysis en is sinds 2006 actief. Het biedt ‘real time’ mobiel parkeren aan, met behulp van een smartphone-app. De dienst is beschikbaar in meer dan 200 steden in Nederland en België, en kent nog steeds een sterke groei.

Waysis en Parkeon werken sinds 2014 samen om met Yellowbrick International een gecombineerd platform te bouwen om de verdere internationale uitrol van zowel Yellowbrick© als Whoosh! te vergemakkelijken. Whoosh! is oorspronkelijk door Parkeon ontwikkeld. Yellowbrick International is 70% eigendom van Parkeon en 30% van Waysis.
Kijk voor meer informatie op www.yellowbrickinternational.com en www.yellowbrick.nl

Over Waysis

Waysis zorgt voor technische innovaties op het gebied van parkeren, handhaving en verkeerstechniek, systemen die u terugvindt op de weg. Waysis heeft een leidende rol op de markt van infrastructuur en mobiliteit en is uw partner in business. Betrouwbaar, professioneel en innovatief zijn onze sleutelwoorden.

Contact

Waysis B.V.
H.J.E. Wenckebachweg 80
1114 AD Amsterdam-Duivendrecht

Tel. 020 - 462 0 462
E-mail: info@waysis.com

certificeringlogostransparant

News Summary

Yellowbrick International voltooit overname van Brick Parking

Yellowbrick International (70% eigendom van Parkeon en 30% van Waysis) voltooit de overname van Brick ...
Lees meer...